9 Οκτ 2012

Νίκος Κουτλιάμπας ΑΣΕΠΟΠ: ''Ψάχνουμε άλλο χώρο για το πειραματικό αγρόκτημα,η παρουσία μας στις Εκθέσεις στο εξωτερικό χρηματοδοτείται απο τον ΑΣΕΠΟΠ''( ηχητικό)

Για ένα μεγάλο όραμα με το αγρόκτημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στα Σέρβια που θα αναπτυσσόταν πειραματικές καλλιέργειες και που θα είχε πραγματική ωφέλεια η δυτική Μακεδονία κα κατά κύριο λόγο ο παραλίμνιος άξονας της λίμνης μίλησε στο Veto fm ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού Νίκος Κουτλιάμπας.
Με το πειραματικό αγρόκτημα θα καταφέρουμε να δοκιμάσουμε νέες δενδροκαλλιέργειες όχι μόνο στο ροδάκινο και το νεκταρίνι, αλλά στο βερίκοκο το κεράσι το δαμάσκηνο κλπ ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων της περιοχής. Και φυσικά προσθέτοντας νέες καλλιεργούμενες εκτάσεις προσφέροντας ευκαιρίες σε αγρότες αλλά και νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.
Ο κ. Κουτλιάμπας ανέφερε ότι μετά από όσα έχουν ακουστεί από το δημοτικό συμβούλιο και την προσφυγή του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού στο συμβούλιο της Επικρατείας ο ΑΣΕΠΟΠ έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Αγροκτήματος Σερβίων και είναι ήδη στο στάδιο της έρευνας νέας αγροτικής έκτασης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πειραματικό αγρόκτημα. Διέψευσε τον δήμαρχο Βασίλη Κωσταντόπουλο που δήλωσε στο vetofm ότι « προτείναμε στον ΑΣΕΠΟΠ έκταση 60 στρεμμάτων στα όρια Σερβίων –Βελβεντού». «Δεν μας πρότειναν και δεν μας έδειξαν καμία έκταση συμπλήρωσε» ο Νίκος Κουτλιάμπας, «απλά το ανέφεραν κάποια στιγμή φευγαλέα στο δημοτικό συμβούλιο».
Ο κ. Κουτλιάμπας που πρόσφατα επέστρεψε από την μεγάλη Έκθεση τροφίμων της Μόσχας δήλωσε ότι τα προϊόντα του Συνεταιρισμού έχουν καταφέρει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ρώσων μετά από σκληρό ανταγωνισμό με μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού νότου όπως είναι η Ιταλία και η Ισπανία. Τόνισε ότι τα τελευταία δέκα χρόνια που συμμετέχουν σε εκθέσεις στην Μόσχα και στο Βερολίνο χρηματοδοτούνται κάποιες φορές από Ευρωπαϊκά προγράμματα και τις περισσότερες από ίδιους πόρους του ΑΣΕΠΟΠ.
Τέλος ανέφερε ότι «το περίπτερο εμβαδού 25 m2 στην Μόσχα μαζί με όλα τα έξοδα της αποστολής κόστισε περί τις 15.000 €. Τα χρήματα αυτά τα έβαλε ο ΑΣΕΠΟΠ και δεν έχουμε χρηματοδοτηθεί από τη Περιφέρεια η την Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης».
Η δήλωση του Nίκου Kουτλιάμπα στο vetofm
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου