17 Σεπ 2011

Αβάσταχτο το τέλος ακίνητης περιουσίας για τους "Αστέρες" (του Μιχάλη Ραμπίδη)

Πριν από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στην 76η ΔΕΘ στην Θεσ/νίκη συνεδρίασε εκτάκτως & ατύπως το υπουργικό συμβούλιο (παρά την επιθυμία του ΓΑΠ να μην παραβρεθούν οι υπουργοί του στη ΔΕΘ) και ξαναπήρε, με τους ανυπάκουους παρόντες υπουργούς, μια επώδυνη απόφαση, αυτήν της επιβολής έκτακτης φορολόγησης στην κατοικία.


Οι ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες αφορούν 5.079 εκατομμύρια οικιακές & εμπορικές παροχές, συνολικού εμβαδού 562 εκ. τετρ. μέτρων. Η αντικειμενική τους αξία από την φορολογική διοίκηση υπολογίζεται στα 560 δις € ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά την εμπορική τους αξία στο 1 τρις €. Το επιβαλλόμενο τέλος αντιστοιχεί σε 2%ο (δυο τοις χιλίοις) τσάμπα. Να υπενθυμίσω ότι περιμένουμε και το Ενιαίο Τέλος Ακινήτου 2009 καθώς και το Φ.Α.Π. ετών 2010-11. Ο Υπ. Οικονομικών κ Βενιζέλος χαρακτήρισε το μέτρο αναλογικό & δίκαιο, όμως όπως φαίνεται είναι η μοναδική φορά που δεν έπεισε αφεντικά και μεγάλους αστέρες T.V. Ραδιοφώνου και λοιπών ΜΜΕ.

Δεν ενοχλήθηκαν τα πλουσιόπαιδα αυτά ούτε από το μνημόνιο, ούτε από το μεσοπρόθεσμο, ούτε καν από αποφάσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση την εθνική μας κυριαρχία. Ενοχλήθηκαν όμως αφάνταστα από τον <<άδικο>> νέο φόρο του τέλους ακίνητης περιουσίας.

Μας έκλεψαν τον 13ο & 14ο μισθό, μας χαρατσώνουν κάθε μήνα με κρατήσεις αλληλεγγύης και ένα σορό άλλα, μας κόβουν, μας ξανακόβουν, υφαρπάζουν αποδοχές & κοινωνικές παροχές και τα ΓΚΟΛΤΕΝ ΜΠΟΙΣ των ΜΜΕ δεν πήραν χαμπάρι. Τους ενόχλησε τόσο πολύ ότι θα πληρώσουν και οι άνεργοι, μα τόσο πονόψυχοι ….. Γιώργης, Μπάμπης, Νικόλας, Ερρίκος κ.α. και όλες σχεδόν οι κοπελιές των <<οκτώ και των εννέα>> , η Εκάλη, η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη με μια φωνή υπέρ των ανέργων ……


Ο λαλίστατος πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ Μίχαλος , που όταν καλούνται να πληρώσουν μόνο οι μισθωτοί δεν έχει μιλιά, φωνάζει τώρα για ‘’ληστρική επιδρομή, δυσβάσταχτο τέλος’’ και καθιστά ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός νέου ισχυρού κινήματος του <<δεν έχω δεν πληρώνω>>. Μήπως ταυτίζεται με την κ Παπαρήγα (ΚΚΕ) ή μήπως παρακινεί έμμεσα τα μέλη του και το λαό να μην πληρώσουν;


Όμως λυσσαλέα είναι και η αντίδραση πολλών κυβερνητικών βουλευτών, που μαζί με τους ‘’άλλους’’ της αντιπολίτευσης ανάγκασαν τον Μπένι να μην καταθέσει την επίμαχη τροπολογία στη βουλή, φουντώνοντας τα σενάρια για τροποποιήσεις για ανέργους δήθεν και αδύναμους, στην ουσία όμως για ευνοϊκές ρυθμίσεις των ευνοημένων και μονίμως φοροκλεπτών.

Όμως οι άνεργοι και οι φτωχοί πληρώνουν από τη θέση τους και οι εργαζόμενοι καθίστανται έφεδροι και άνεργοι.


Το πιο καθαρό & δίκαιο θα ήταν από την κυβέρνηση μια αντιπαραβολή Ε9 και φορολογικών δηλώσεων των τελευταίων 30 ετών,

από ομάδες ανέργων οικονομολόγων και άλλου εξειδικευμένου προσωπικού, με ποσοστιαία αποζημίωσή τους, με κριτήρια αντικειμενικότητας κλπ. Σε αναντιστοιχίες κτήσης περιουσιακών στοιχείων, όχι μόνον κτισμάτων αλλά κάθε ακίνητης& κινητής περιουσίας και σε όσα εξ αυτών με μεγάλα δάνεια αποκτήθηκαν, όταν η μηνιαία αποπληρωμή του δανείου ξεπερνά λ.χ. τις πάγιες δηλωμένες αποδοχές των μελών της οικογένειας (όχι αποζημιώσεις βουλευτικές, γραμματέων υπουργείων, προέδρων οργανισμών κλπ), επιβολή όχι μόνον τέλους αλλά και μεγάλου προστίμου για την όποια παράληψη ή αυθαιρεσία.


Η είσπραξη του τέλους θα γίνει μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ κι ας μην είναι στη φιλοσοφία του προτρέχοντα Μπένι. Οι ιδιώτες πάροχοι Η/Ε ζήτησαν ξεχωριστούς λογαριασμούς ηλεκτροδότησης και Τ.Α.Π. για να μη φορτωθούν τη ρετσινιά του φορομπήχτη, όπως η ΔΕΗ.


Υ.Γ.: Μήπως όσοι έχουν να παίρνουν από το κράτος (επιστροφή φόρου, εφ άπαξ, ΦΠΑ κλπ και αδυνατούν να ανταποκριθούν, πρέπει να ζητήσουν συμψηφισμό και μάλιστα με έκπτωση 5%;


Άρθρο του Μιχάλη Ραμπίδη
τ. μέλους Γ.Σ.Ε.Ε.
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ kozan,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου