27 Μαΐ 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή το πρωί 27-5-2011 κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Βελβεντού, πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη στη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα στα Ιωάννινα.
Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διήρκησε περίπου μία ώρα. Σκοπός της ήταν αφενός μια πρώτη επαφή-γνωριμία με τη Γενική Γραμματέα και αφετέρου να της γίνουν γνωστά τα αιτήματα της κοινωνίας μας. Της έγινε μια εκτενής ενημέρωση τόσο για την ιστορική πορεία του Δήμου Βελβεντού όσο και για τη μεταχείριση που του επιφύλαξε ο νόμος του «Καλλικράτη», ενώ της έγιναν σαφείς οι αποφάσεις της κοινωνίας μας και ο δρόμος του αγώνα που έχει επιλέξει μέχρι την τελική της δικαίωση αλλά και η υφιστάμενη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή με τη λειτουργία των νέων αυτοδιοικητικών σχημάτων.
Από την πλευρά της η κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα δήλωσε ότι γνωρίζει το Βελβεντό και πως επιθυμεί να το επισκεφτεί προσωπικά. Θα μεταφέρει στο Υπουργείο Εσωτερικών τόσο τη σημερινή μας επίσκεψη όσο και τα αιτήματα της κοινωνίας μας ενώ παράλληλα δήλωσε πως θα φροντίζει η ίδια να βρίσκεται και το Βελβεντό μέσα σε όλους του αναπτυξιακούς σχεδιασμούς της περιφέρειας. Επίσης, στάθηκε και σε κάποιες από τις επιλογές της νέας περιφερειακής διοίκησης που αφορούν την περιοχή μας, όπως είναι ο υπάρχων δρόμος Κοζάνης – Λάρισας βάζοντας σε προτεραιότητα την τμηματική βελτίωσή του.
Για μας αυτή η συνάντηση ήταν ιδιαίτερης σημασίας ενώ παράλληλα είχε και έναν συμβολικό χαρακτήρα καθώς σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ψήφιση του «Καλλικράτη» στη Βουλή. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Γεωργακοπούλου - Μπάστα γι’ αυτήν την πρώτη επαφή και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τη έχουμε αρωγό και συμπαραστάτη για την κοινοποίηση των αιτημάτων μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και για κάθε θέμα που αφορά τόσο την καθημερινότητα όσο και την αναπτυξιακή πορεία του Βελβεντού.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου