26 Μαρ 2011

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ/ΕΝΩΣΗ: Επιστολή προς προεδρείο ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ/ΚΗΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Πρόεδρε Νίκο Φωτόπουλε, Γραμματέα Κώστα Κατσαρέ.
Η κατασκευής της Μονάδας Πτολεμαΐδα V και οι προσλήψεις αφορούν την ΓΕΝ.Ο.Π /ΔΕΗ - ΚΗΕ το σύνολο των πρωτοβάθμιων Σωματείων της περιοχής, καθώς και τις τοπικές κοινωνίες Κοζάνης και Φλώρινας.
Θεωρούμε άτυχη την κίνηση σας για ένα τόσο λεπτό και σημαντικό ζήτημα να επισκέπτεστε τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο και το Δ.Σ της ΔΕΗ με την συμμετοχή ενός και μόνο Σωματείου της περιοχής και όχι με το σύνολο των Σωματείων.
Γνωρίζατε καθώς είχατε προσκληθεί να συμμετάσχετε στη Σύσκεψη με όλους τους φορείς του Νομού που είχε προγραμματίσει το Σωματείο μας Η « ΕΝΩΣΗ »,στις 19 Μαρτίου 2011 για τα ζητήματα Ανάπτυξης ΔΕΗ και Τοπικής κοινωνίας, για την κατασκευή της μονάδας Πτολεμαΐδας V, προσλήψεις και για την ανάγκη διαμόρφωσης ενός ενιαίου διεκδικητικού πλαισίου που θα έχει την ευθύνη διαβούλευσης και διεκδίκησης με την εκάστοτε κυβέρνηση και την ΔΕΗ .
Για τα παραπάνω σημαντικότατα θέματα, πιστεύουμε ότι θα έπρεπε στην συνάντηση παρέμβαση της ΓΕΝΟΠ στο ΔΣ της ΔΕΗ να συμμετέχουμε και εμείς ως σωματεία μέλη της ομοσπονδίας, ως εμπλεκόμενοι και άμεσα ενδιαφερόμενοι.
Δυστυχώς επιλεκτικά ή τυχαία; συμμετείχε ένα μόνο Σωματείο από την περιοχή.
Εάν το γεγονός ήταν τυχαίο, για ποιο λόγο δεν ενημερωθήκαμε για τα αποτελέσματα της σύσκεψης αυτής, ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε στην κοινή σύσκεψη με τους Φορείς;;;
Εάν ήταν προγραμματισμένο γιατί δεν καλέστηκαν όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Μέλη της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ-ΚΗΕ;;;
Για ποιο λόγο δεν προχώρησε η Ομοσπονδία σε ανακοίνωση ως είθιστε και όφειλε, αλλά εξέδωσε ανακοίνωση το σωματείο που συμμετείχε στην συνάντηση της ΓΕΝΟΠ με το ΔΣ της ΔΕΗ, εμφανίζοντας μάλιστα ότι έσυρε αυτό την ΓΕΝΟΠ σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις , ότι μόνο αφού θα έχουν πέσει οι υπογραφές με την ανάδοχη Εταιρία για την κατασκευή της μονάδας θα επιτρέψουν την κατασκευή του φωτοβολταικού στην Κοζάνη.
Αγαπητέ Πρόεδρε και Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ μετά την ατυχή ενέργεια σας αυτή, αναρωτιόμαστε αν άραγε χρειάζεστε όλα τα σωματεία για κοινούς αγώνες στην δύσκολη θέση που βρίσκετε η επιχείρηση και οι εργαζόμενοι και στις δυσμενείς εξελίξεις που θα έχουμε μπροστά μας.
Αν χρειάζεστε την δύναμη και την αγωνιστικότητα των μελών μας.
Αναρωτιόμαστε επίσης πως θα αισθανόταν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - ΚΗΕ αν εμείς ως Σωματείο χειριζόμασταν ανάλογες υποθέσεις, προβαίναμε σε δράσεις και προκαλούσαμε κινητοποιήσεις έξω από το πλαίσιο της Ομοσπονδίας, χωρίς πρωτίστως να σας έχουμε ενημερώσει.
Αγαπητό προεδρείο με τους προβληματισμούς μας και τα ερωτήματα που σας θέσαμε, επανερχόμαστε και πάλι στο αίτημα μας με το θέμα το οποίο σας κοινοποιήσαμε με έγγραφο μας με αριθ.πρωτ 4055/14-3-2011 και ζητούμε έκτακτη σύγκληση Δ.Σ της Ομοσπονδίας την επόμενη εβδομάδα, διότι( σε έξι ημέρες εκπνέει η τελεσίδικη απόφαση για μη χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους), καθώς και να ενημερωθούμε υπεύθυνα για την αναβολή της κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδας V, για τις προσλήψεις, και για τα ζητήματα που αφορούν την ΔΕΗ μετά την επίσκεψη σας στον πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου