18 Μαρ 2011

Ο πρόεδρος της "Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού" κ. Στεργίου, για τις "Βιώσιμες Πόλεις", την συνάντηση με τον κ. Καρχιμάκη και την προσπάθεια για ανεξάρτητο Δήμο (audio)


Με αφορμή τη λειτουργία του «Πλαισίου Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις της Ευρώπης» βρέθηκε στο studio του Veto 91.0 fm και στην ραδιοφωνική εκπομπή Έλικας του Νίκου Μάστορα Γκουλέμα, ο πρόεδρος της «Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» και πρώην Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου...


Ο κ. Στεργίου αναφέρθηκε στην πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες με εκπροσώπους των 60 επιλεγμένων δήμων και του Ευρωπαίου επίτροπου αρμόδιου για θέματα Περιφερειακής ανάπτυξης, κ. Γιοχάνες Χαν, τα αποτελέσματα αυτής αλλά και τα οφέλη που μπορεί να έχει αυτό το πλαίσιο αναφοράς για το Βελβεντό.

Στη συνέχεια αναφορά έγινε και στην λειτουργία της "Κοινωνίας των Πολιτών του Βελβεντού» αλλά και των δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί, όπως η επερχόμενη ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της Κυριακής, αλλά και εξελίξεις όσον αφορά την προσπάθεια που καταβάλει η κοινωνία του Βελβεντού μέσω της ΜΚΟ για ανεξάρτητο Δήμο Βελβεντού.

Στο σημείο αυτό ο κ. Στεργίου αποκάλυψε κάποιες επαφές που δεν είχαν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, όπως αυτή μεταξύ αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτών Βελβεντού και εκπροσώπων της Νεολαίας του Βελβεντού με τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη.



Σκοπός της συνάντησης δεν ήταν άλλος από την επίσπευση του ραντεβού με τον υπουργό εσωτερικών κ. Ραγκούση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του ανεξάρτητου Δήμου. Είναι μια συνάντηση άλλωστε που, όπως είπε ο κ. Στεργίου, αποτελεί υπόσχεση και δέσμευση των τριών κυβερνητικών βουλευτών τόσο στους ανθρώπους της εταιρείας όσο και στο σύνολο της κοινωνίας του Βελβεντού.

Τέλος ο κ. Στεργίου έκλεισε χαρακτηρίζοντας το θέμα του «Πλαισίου Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις» μια «πρόκληση που έρχεται από το μέλλον ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η κοινωνία του Βελβεντού θα ανταπεξέλθει στις όποιες υποχρεώσεις δημιουργεί το εν λόγω πλαίσιο.
Ακούστε όλη τη συζήτηση στο σχετικό ηχητικό:


πηγή: vetonews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου