8 Μαρ 2011

Για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις 2011 στο Βελβεντό


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για άλλη μια χρονιά οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Βελβεντό.

Το πρόγραμμα άνοιξε η καθιερωμένη πλέον παράσταση της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας, με το έργο του Νίκου Ζορμπά «Όλα παν’ στραβά και μεις τ’ ανάποδα». Το έργο παρουσιάστηκε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βελβεντού.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου άναψε ο Φανός στη γειτονιά της «Μπαράγκας» με πλήθος κόσμου να συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ο παιδικός χορός του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού.

Το βράδυ της ίδιας μέρας άναψε ο φανός «στ’ Καστανάρα του Μπγάδ(ι)», όπου το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την Κυριακή 6 Μαρτίου οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με παρέλαση καρναβαλιστών στην κεντρική πλατεία, μια διοργάνωση του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού, του Τμήματος Ζωγραφικής, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης το γλέντι συνεχίστηκε με το πάρτι νεολαίας, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε, με την οικονομική ενίσχυση επαγγελματιών του Βελβεντού. Οι νέοι του Βελβεντού με το κέφι και τη ζωντάνια τους, έδωσαν έναν ιδιαίτερο τόνο στην Κυριακή της Αποκριάς τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Η εκδήλωση υλοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία της νεολαίας που είχε την ιδέα, την ευθύνη οργάνωσης μέχρι και τον εθελοντικό καθαρισμό του χώρου της κεντρικής πλατείας μετά το πέρας της εκδήλωσης. Σκοπός μας είναι η καθιέρωση της και από του χρόνου να γίνει ακόμη καλύτερη.

Το αποκριάτικο γλέντι έκλεισε με την καθιερωμένη συνεστίαση των μελών του Μορφωτικού Ομίλου στο κέντρο «ΜΕΤΟΧΙ» το βράδυ της ίδιας μέρας.

Η Καθαρή Δευτέρα γιορτάστηκε, παρά το τσουχτερό κρύο στο εξωκκλήσι του Αι- Λια, όπου το ΚΑΠΗ με τη συνεργασία της εταιρείας «Κοινωνία των Πολιτών» προσέφερε παραδοσιακά νηστίσιμα εδέσματα στους επισκέπτες.

Αυτό που χαρακτήρισε τις φετινές εκδηλώσεις, πέρα από το αμείωτο κέφι, τη μαζική συμμετοχή των κατοίκων του Βελβεντού αλλά και πλήθους επισκεπτών, που για μια ακόμη χρονιά επέλεξαν το Βελβεντό για να περάσουν τις μέρες αυτές, ήταν η αυθόρμητη εκδήλωση του εθελοντισμού. Οι γειτονιές των φανών, οι σύλλογοι, η νεολαία, οι επαγγελματίες βασιζόμενοι αποκλειστικά στον εθελοντισμό και την ατομική πρωτοβουλία, σε συνδυασμό με την απαιτούμενη φαντασία και δημιουργικότητα, οργάνωσαν μια υπέροχη αποκριάτικη εβδομάδα. Πολύ περισσότερο όμως όλη αυτή η εμπειρία αποτελεί οδηγό τόσο για τις επόμενες χρονιές όσο και παρόμοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν σε όλα τα επίπεδα.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή οργάνωση και υλοποίηση όλων των εκδηλώσεων.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου