21 Ιαν 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ


Πέμπτη 20 Ιανουαρίου του 2011, 4μ.μ. περίπου...
Μια φωτογραφία σε μια γειτονιά της Κοζάνης, ένα πανό «Η Νεολαία Βελβεντού στηρίζει το Δήμο της» κι άλλα πανό με διάφορα συνθήματα. Πολλές φορές επαναλαμβανόμενη η λέξη POLICE, POLICE, POLICE, POLICE.....
Άνθρωποι, πολίτες, μαθητές, νέοι και γηραιότεροι. Δημότες Βελβεντού, δημότες Κοζάνης. Και αστυνομικοί, πολλοί αστυνομικοί και ΜΑΤ...... μα τί κάνουν εκεί τα ΜΑΤ;
Οι πολίτες στέκονται και διαδηλώνουν ειρηνικά! Γιατί υπάρχουν εκεί τα ΜΑΤ; Ποιός τοποθέτησε εκεί τις δυνάμεις καταστολής και γιατί έγινε χρήση δακρυγόνων; Ποιόν να προστατεύσουν; Από ποιούς; Μα βέβαια.... τον πρωθυπουργό Γεώργιο Α. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, από τους άγριους, πολεμοχαρείς και αιμοδιψείς, άξεστους και τρομοκράτες πολίτες! Που με ειρηνικό τρόπο, με αξιοπρέπεια και υπομονή άξιες απορίας και έχοντας από πριν δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να προκαλέσουν κανένα πρόβλημα, ήρθαν να υπογραμμίσουν για άλλη μια φορά τα δίκαια αιτήματά τους! Η γεύση που μένει είναι πολύ πικρή.....και για την οργή που συσσωρεύεται από εικόνες σαν αυτή, μόνο οι πολίτες δεν ευθύνονται.
Όλα αυτά διαδραματίζονται στο μικρό μας Δήμο, αυτό του Βελβεντού στο νομό Κοζάνης.
Η Ελληνική Δημοκρατία όμως, λίγους μήνες πριν, συνυπογράφει με 16 χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, μια ενιαία διεθνή Σύμβαση που αποτελείται από τη Δανειοδοτική Σύμβαση, το Μνημόνιο και τη Συμφωνία έγκρισης του ΔΝΤ.
« Με την ενιαία αυτή διεθνή σύμβαση επιβάλλονται οι όροι που δένουν χειροπόδαρα την Ελλάδα:
• Παραίτηση από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας, εθνικής κληρονομιάς και από κάθε άλλη ένσταση
• Παραβίαση θεμελιωδών δικαιωμάτων που εγγυώνται το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο
• Παραβίαση θεμελιωδών αρχών της συνταγματικής, της ευρωπαϊκής και της διεθνούς νομιμότητας.

3. Οι συμβάσεις αυτές έπρεπε να κυρωθούν ως διεθνείς συμβάσεις από τη Βουλή των Ελλήνων με πλειοψηφία των 3/5 των βουλευτών, δηλαδή με 180 βουλευτές.

Αυτό το επιβάλλουν το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο.
Όμως δεν έγινε.
Αντ' αυτού η Σύμβαση Δανειοδότησης που είναι η βασική Σύμβαση από τις τρεις, ορίζει παράνομα ότι θα εφαρμόζονται από την ημέρα υπογραφής τους χωρίς κύρωση. Το ίδιο όρισε και ένας νόμος που ψηφίστηκε λίγες μέρες μετά το ν. 3847/2010. Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός.
4. Το ότι δεν κυρώθηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων οι τρεις Συμφωνίες, που αποτελούν την ενιαία Σύμβαση δανειοδότησης, παραβιάζει και το Ελληνικό Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο. Συνέπεια αυτής της σοβαρής παραβίασης είναι ότι οι Συμβάσεις είναι άκυρες και μάλιστα ανυπόστατες.
5. Με βάση τις ανυπόστατες συμβάσεις ασκείται εξουσία στην Ελλάδα εκτός Συντάγματος, εκτός Διεθνούς Δικαίου και εκτός νόμου.


• Η παράνομη εξουσία που ασκείται είναι:
1. όλες οι υποχρεώσεις εφαρμογής των Συμβάσεων που εκτελεί η Ελλάδα και
2. ο λεπτομερής και αυστηρός έλεγχος της «Τρόικα»
• Η εξουσία αυτή είναι εκτός συνταγματικής νομιμότητας και επομένως πραξικοπηματική.
• Σε οποιοδήποτε άλλο κράτος της Ευρώπης θα είχε απαγορευθεί η είσοδος της Τρόικα για έλεγχο στην χώρα από τον εισαγγελέα.
6. Η επιβολή στην Ελλάδα των όρων που παραβιάζουν το Σύνταγμα και το Διεθνές Δίκαιο, ιδίως του όρου παραίτησης από τις ενστάσεις εθνικής κυριαρχίας «άνευ όρων και αμετακλήτως» αποτελεί άσκηση οικονομικής και πολιτικής βίας σύμφωνα με την Σύμβαση της Βιέννης, του 1969.

Συμπέρασμα:

1. Για τις πιο αυστηρές και απάνθρωπες διεθνείς συμβάσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέκαμψε η Κυβέρνηση όλους τους βασικούς θερμούς του Πολιτεύματος:
• το Αντιπροσωπευτικό Σώμα του Ελληνικού Λαού
• τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
• το Υπουργείο Εξωτερικών
και δεν ενημέρωσε τον ελληνικό λαό.

2. Η εξουσία που ασκείται βάσει των Συμβάσεων με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ είναι πραξικόπημα.»
(* Την τεκμηρίωση των σκέψεων αυτών θα την βρείτε στη μελέτη του ομότιμου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργου Κασιμάτη με τίτλο «Οι συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ».)

Μετά από αυτό, ποιός θα ενδιαφερθεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα ενός φιλήσυχου, αλλά αδιάφορου για εκείνους, πολίτη; Ποιός θα ενδιαφερθεί για το αν οι δημότες Βελβεντού, όπως και οι πρόγονοί τους, εργάζονται και εργάζονταν, ατομικά και συλλογικά, ολόκληρη τη ζωή τους για το καλό του τόπου τους; Ποιός θα ενδιαφερθεί για την ανάγκη των Βελβεντινών να διατηρήσουν το κύρος και την ταυτότητά τους αναλλοίωτη μέσα στα χρόνια που έρχονται και να μην αλεστούν στην ψυχρή μηχανή του συγκεντρωτισμού και της παγκοσμιοποίησης; Από τη στιγμή που με τις ευλογίες της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεπουλιέται άνευ όρων η Πατρίδα μας?
- - - Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - - -
Με νόμους αντισυνταγματικούς, με συμβάσεις άκυρες και ανυπόστατες!
Τί είναι λοιπόν μερικά δακρυγόνα στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του Γυμνασίου Βελβεντού. Τί είναι μερικά σπρωξίματα στους ηλικιωμένους Βελβεντινούς που μια ζωή ολόκληρη βάζοντας γόνα και πλάτη, συντηρούν ένα ολόκληρο κομμάτι της οικονομίας από την αγροτικήν;
Πώς θα ημερέψει η οργή που συσσωρεύεται; Καλό θα ήταν, οι ασκούντες την πραξικοπηματική εξουσία, να αρχίσουν να παίρνουν πολύ στα σοβαρά τα δακρυσμένα μάτια της μαθήτριας του Γυμνασίου Βελβεντού, τα λόγια της Βελβεντινής μάνας, την πληγωμένη αξιοπρέπεια του Βιλβινού παππού, τα λόγια και τις φωνές των άλλων Ελλήνων πολιτών – διαδηλωτών. Γιατί οι Βελβεντινοί δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν τον αγώνα! Υπάρχουν κι άλλοι πολλοί, απλά το πρόβλημα δεν έχει χτυπήσει ακόμα την πόρτα τους, λόγω διαφορετικών συνθηκών ανά περιοχή.
Οι Βελβεντινοί, η ζωή στο Βελβεντό, είναι μια φωτιά που θερμαίνει και φωτίζει γλυκά! Αλλά ταυτόχρονα μπορούν να μετατραπούν σε πυρκαγιά καθαρτήρια και λυτρωτική, αφανίζοντας τη ντροπή στην οποία μας έφεραν να ζήσουμε!

( - Το κείμενο του Κου Γ. Κασιμάτη με τίτλο «ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΝΤ» μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο της ΣΠΙΘΑΣ www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr
- Φωτογραφικό υλικό και σχόλια χρησιμοποιήθηκαν από τα blog: gikas-daskalos.blogspot.com και velventinos.blogspot.com)

Ευδοκία Ι. Σταμάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου