27 Ιαν 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Πέμπτη 20/1/2011 πραγματοποιήθηκε άλλη μια μεγάλη κινητοποίηση της κοινωνίας του Βελβεντού στα πλαίσια του αγώνα που συνεχίζει για την αυτονομία του "Καποδιστριακού" Δήμου Βελβεντού.
Αυτή τη φορά, το ραντεβού δόθηκε και πάλι στην πόλη της Κοζάνης εξαιτίας μιας σημαντικής αφορμής: της επίσκεψης στην πόλη του πρωθυπουργού της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου. Για άλλη μια φορά δηλώσαμε παρόντες και σταθεροί στο πάγιο αίτημα της κοινωνίας μας για αποκατάσταση της αδικίας που της επιφύλαξε ο τελικός σχεδιασμός του νόμου "Καλλικράτης" καθώς και για την επαναφορά του Δήμου Βελβεντού στο αρχικό σχέδιο που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο στις 28/4/2010.
Η διαδήλωση - διαμαρτυρία των κατοίκων του Βελβεντού ήταν - όπως πάντα άλλωστε - μια καθ' όλα ειρηνική κινητοποίηση, με παλμό και δυναμισμό. Πορευτήκαμε μέχρι του σημείου που μας επέτρεπε ο ασφυκτικός κλοιός που είχε δημιουργήσει η αστυνομία στην περιοχή πέριξ της Αίθουσας Τέχνης Κοζάνης, όπου και πραγματοποιούνταν η ομιλία του Πρωθυπουργού. Κλιμάκιο της συντονιστικής επιτροπής, κατευθύνθηκε στο χώρο της εκδήλωσης όπου και παραδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα της κοινωνίας μας σε συνεργάτες του πρωθυπουργού αλλά και στον ίδιο, με τον οποίο είχε και σύντομη συνομιλία.
Παρά τη βούληση των πολιτών του Βελβεντού να προσεγγίσουν ειρηνικά το χώρο της εκδήλωσης και να παρουσιάσουν στο κυβερνητικούς εκπροσώπους το αίτημά τους, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της ισχυρότατης παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες κάνοντας αναίτια και υπερβολική χρήση όλων των μέσων που διαθέτουν προσπάθησαν να απωθήσουν όλους τους πολίτες που διαμαρτύρονταν παράλληλα, δηλαδή τους φοιτητές και τους κατοίκους της Μαυροπηγής. Καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και ελπίζουμε να μην το ξαναζήσουμε στο μέλλον.
Τέλος, θα θέλαμε ως Συντονιστική Επιτροπή να δηλώσουμε απερίφραστα, ότι με την αμέριστη συμπαράσταση και μαζική συμμετοχή στον αγώνα του συνόλου της κοινωνίας μας, συνεχίζουμε αυτό που ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ξεκινήσαμε για να διεκδικήσουμε τα δίκαια και τα αυτονόητα που στερήθηκαν από το μέλλον αυτού του τόπου και από τα παιδιά μας.
Συνεχίζουμε των ΑΓΩΝΑ και απαιτούμε από τους αρμόδιους και υπεύθυνους μια ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.





ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου