9 Νοε 2010

ΒΕΛΒΕΝΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11/2010: ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΩΡΑΙΑ... του ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΡΣΑΜΟΠΟΥΛΟΥ


Αυτό που ζήσαμε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στο Δ.Βελβεντού ήταν κάτι το ανεπανάληπτο. Μια υπέροχη ηλιόλουστη μέρα, τα χωριά έσφυζαν από ζωή & ειδικά το Βελβεντό, όπου κάθε γωνιά του είχε κατακλυστεί από κόσμο. Συγνώμη, όχι κάθε γωνιά. Στα δύο εκλογικά τμηματά στο Γυμνάσιο-λύκειο & στο δημοτικό σχολείο η κίνηση ήταν ελάχιστη. Έως ανύπαρκτη! Τί υπέροχο θέαμα! Στην πλατεία να μη χωράει να περάσεις & στα εκλογικά τμήματα δικαστικοί & εφορευτικές να βολτάρουν στο προαύλιο περιμένοντας υπομονετικά το κλείσιμο της κάλπης!
Αυτό που έγινε την Κυριακή, ήταν η πιο ισχυρή απάντηση της κοινωνίας προς κάθε κατεύθυνση, εντός, εκτός & επί τα αυτά! Γι'αυτό & ακούστηκε & συζητιέται απ'άκρου εις άκρον στην Ελλάδα! Απάντηση προς όλους αυτούς που δεν πίστεψαν στον αγώνα μας. Απάντηση προς όλους αυτούς που πίστευαν (αλίμονο!) ότι ακόμη & την τελευταία στιγμή θα συρόμασταν στις κάλπες. Απάντηση προς όλους αυτούς που έκαναν τα πάντα για να μας σύρουν στις κάλπες. Απάντηση στη χλεύη & τη λάσπη που δέχθηκε η κοινωνία μας γι'αυτον τον τίμιο & αληθινό (μήπως γι'αυτό;) αγώνα που έκανε για την επιβίωσή της μέσα στο δύσκολο & θόλο "καλλικρατικό" & πολιτικοκοινωνικό τοπίο. Απάντηση προς όλο το πολιτικό κατεστημένο της περιοχής βουλευτές, ΤΕΔΚ, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση & τα φερέφωνα τους συμπαιγνία των οποίων επιβλήθηκε στο νομό αυτή η απαράδεκτη χωροταξική κοπτοραπτική που οδηγεί τις απομακρυσμένες τοπικές κοινωνίες στην ανυποληψία & στο μαρασμό & περιπτώσεις σαν τον Δ.Βελβεντού από την πρωτοπορεία στη μετριότητα. Τόσο πολύ αφουγκράζονται τα θέλω & τις αγωνίες των τοπικών κοινωνιών; Άν & τώρα δεν το κατάλαβαν...
Η κοινωνία του Δ.Βελβεντού, απέδειξε ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθεί τη μετριότητα. Απέδειξε, για μία ακόμη φορά, ότι απρόσκοπτα, χωρίς φόβο & πάθος, σεβόμενη απόλυτα τις διαδικασίες, μπορεί ν'αποφασίζει & να διαμορφώνει η ίδια το μέλλον της ακόμη & με δύσκολες αποφάσεις όπως αυτή της μαζικής αποχής από τις εκλογές. Εξάλλου, με την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας & μη κυβερνητικής οργάνωσης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ Δ.ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ" αποδεικνύει ότι δε θα καθίσει με τα σταυρωμένα χέρια μιας στείρας αποχής & θα προσπαθήσει να κρατήσει αυτόν τον τόπο όρθιο μέχρι την τελική ευόδωση του στόχου. Πίστεψε & αγωνίστηκε από την αρχή για την αυτοδιοικητική της ανεξαρτησία αντιλαμβανόμενη τους κινδύνους που εγκυμονεί τόσο για τη διατήρηση των διαχρονικών της κατακτήσεων όσο & για την μελλοντική της αναπτυξιακή πορεία, για την ίδια της την επιβίωση δηλαδή, η συνένωση του Δ.Βελβεντού στον νέο αχανή, ακυβέρνητο & βουτηγμένο στα προβλήματα διευρυμένο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού. Πίστεψε ότι αυτός ο αγώνας περνά ΜΟΝΟ μέσα από τη μη συμμετοχή μας με κάθε τρόπο στις εκλογές & το έπραξε.ΑΒΙΑΣΤΑ!
Οι πάντες πλέον στη μικρή αλλά δημιουργική μας κοινωνία, έχουν καταλάβει ότι το μέλλον αυτού του τόπου εξαρτάται άμεσα απ'την επαναφορά του Δήμου μας στην προ "Καλλικράτη" κατάσταση. Ο αγώνας για να το κερδίσουμε αυτό πέρασε από χίλια κύματα. Η Κυριακή 7/11/2010 ήταν μια μεγάλη μέρα για το Δ.Βελβεντου. Το 95 % τη αποχής αποδεικνύει την τεράστια συνοχή της κοινωνίας μας μέσα σ'ένα κλίμα πρωτοφανούς για τον τόπο μας ενότητας. Κανείς δεν μπορεί ν'αμφησβητήσει πλέον, ότι ΣΥΣΩΜΗ η κοινωνία μας αγωνίζεται ταγμένη σε αυτόν το σκοπό. Κι αυτό, κακά τα ψέματα, είναι το κυριότερο "όπλο" μας στον αγώνα που κάνουμε. Θα κατοχυρωθεί την προσεχή Κυριακή 14/11 όπου θα ζήσουμε & πάλι μεγάλες στιγμές. Μέχρι τώρα, το σημείο αναφοράς ολόκληρου του αγώνα μας ήταν το δημοψήφισμα της 4ης Ιουλίου. Την Κυριακή, θα κάνουμε σημείο αναφοράς, τις εκλογές της 7ης & 14ης Νοεμβρίου! Και νά'στε σίγουροι ΟΛΟΙ, πως ο τελικός στόχος όχι μόνο είναι εφικτός αλλά είναι & κοντά!

ΒΕΛΒΕΝΤΟ-ΔΥΝΑΤΟ-ΕΝΩΜΕΝΟ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου